Qui som?

L’Esplai Uraka és una entitat sense ànim de lucre que des de l’any 2002 educa en el lleure als infants i joves del poble de Begues. Però… què vol dir “educar en el lleure”? A l’esplai eduquem a través del joc, a través d’activitats, dinàmiques, excursions i colònies d’acord amb un projecte educatiu i uns valors que ens serveixen de full de ruta en el que fem. L’educació integral que oferim als infants es divideix en 5 àmbits bàsics: transcendental, ecològic, cultural, social i personal. A través d’aquests ensenyaments, pretenem formar persones que esdevinguin ciutadans d’una societat més justa i compromesa.

Els nostres infants tenen de 5 a 16 anys. Cada dissabte, de 16:30h a 18:30h, l’Esplai obre les seves portes perquè els nens i nenes puguin compartir una gran tarda i aprendre jugant i divertint-se amb els monitors, voluntaris titulats que programen i organitzen tota l’activitat de l’Esplai. Els infants es divideixen en grups segons la seva edat, i cada grup té un parell de monitors que en són responsables. Un cop arriben als 16 anys, els nois i noies esdevenen premonitors, i comencen la seva formació com educadors en el lleure.

Els esdeveniments més importants de l’any són les Colònies i l’Acampada, on tot l’esplai al complet anem a passar uns dies fora. Els diversos grups de nens també fan excursions i sortides durant l’any.

A l’Esplai Uraka sempre estem contents de donar la benvinguda a nous membres de la nostra gran família. Tant si creieu que als vostres fills i filles els pot agradar, com si sou joves interessats a convertir-vos en monitors i monitores, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres si voleu participar en l’Esplai!

 

Com inscriure’s a l’Esplai

Les inscripcions per entrar a l’esplai s’obren a l’octubre, durant la Mostra d’Entitats que es duu a terme cada any a Begues, i es tanquen abans de Nadal. Alguns grups, però, s’omplen abans i per això es tanquen abans. Només acceptem nens i joves de 5 a 16 anys. Els joves de més de 16 anys poden ser premonitors, i formar-se amb nosaltres per esdevindre monitors als 18 anys.

Si estàs interessat en portar el teu fill o filla a l’esplai, contacta amb nosaltres!

 

Plantejament educatiu

El nostre plantejament educatiu es divideix en 5 àmbits bàsics. Aquest plantejament educatiu és adaptat als diversos grups d’edat, i és el nostre full de ruta.

 • ÀMBIT TRASCENDENTAL:
  Educar per la pau (saber identificar i conèixer a nivell individual i social les emocions, saber resoldre conflictes, educar en la convivència), ensenyar a qüestionar-se l’entorn i actuar en conseqüència, donar eines per gaudir de la vida apreciant el seu valor i transmetre el sentiment del voluntariat i pro activitat.
 • ÀMBIT ECOLÒGIC:
  Donar eines per posar en pràctica i interioritzar les tres erres: reciclar, reutilitzar i reduir, ensenyar a respectar, gaudir, viure i conviure amb la natura, potenciar als infants l’actuació activa en la natura i aprendre a utilitzar-la com a recurs lúdic.
 • ÀMBIT CULTURAL:
  Fer valorar la interculturalitat i a mostrar la cultura pròpia, potenciar les inquietuds d’aprenentatge dels infants, donar a conèixer les expressions culturals, literàries, filosòfiques, artístiques, científiques de la nostra història i contemporaneïtat i aprofitar-les com a medi d’expressió i educar en la cultura de l’autogestió.
 • ÀMBIT SOCIAL:
  Formar en el treball en equip entenent el resultat com un fruit col·lectiu i no individual, crear un sentiment de pertinença a un grup o col·lectiu, educar en la competitivitat positiva no entenent la pèrdua com una derrota, fer prendre consciència de les diferencies dels individus com a potencial dels éssers i ensenyar a no deixar-se guiar per les convencions socials i prejudicis.
 • ÀMBIT PERSONAL:
  Donar eines per gestionar les emocions, fer conèixer i respectar el nostre cos i les nostres necessitats fisiològiques, psicològiques i d’autoestima, educar en l’autonomia i l’esperit crític, ensenyar a reforçar i valorar les potencialitats dels infants.